Σύγχρονο Κέντρο Υποστήριξης, Εκπαίδευση, Έρευνας και Εποπτείας

Δρ. Αναστασία Β.  Κοτσοπούλου CPsychol AFBPsS

Υπηρεσίες​​  Ψυχολογικής Υποστήριξης

Το Σύγχρονο Κέντρο Υποστήριξης, Εκπαίδευσης Έρευνας και Εποπτείας, λειτουργεί απο το 2004 παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και Εκπαίδευσης.   
Η σύγχρονη κοινωνία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και με προβλήματα που αγγίζουν όλους μας. Συχνά οδηγούμαστε σε μια απλή επιβίωση μέσα σε μοναξιά, θλίψη, αγωνία, πανικό, απομόνωση. Η έλλειψη επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης και υποστήριξης δημιουργούν σε όλους ένα «κενό» που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει όπως και οι απορίες μας: Γιατί δεν είμαι ευτυχισμένος; Γιατί δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω; Γιατί δεν με ακούνε; Και αυτό σε μένα; Και τώρα τι κάνω; Πώς θα βγω από αυτή την κατάσταση; Πώς να τον βοηθήσω; Γιατί δεν πιστεύω στον εαυτό μου;
Το Σύγχρονο Κέντρο Υποστήριξης δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη μας για ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική. Σκοπό έχει να στηρίξει όσους βιώνουν και έχουν συνειδητοποιήσει αυτά τα προβλήματα και να μας βοηθήσει μέσα από τις διαδικασίες της θεραπείας και της αυτογνωσίας να βιώνουμε καλύτερα και ευτυχέστερα την καθημερινότητά μας. Nα αυξήσουμε τις επιλογές μας μέσα από αποτελεσματικές νέες συμπεριφορές και συνήθειες, να πάψουμε να ανακυκλώνουμε έμμονες ιδέες και σκέψεις, να ξεπεράσουμε φοβίες, να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας, να αναζωπυρώσουμε την δημιουργικότητά μας, να ξεκαθαρίσουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας, να αποδεσμευτούμε από παράλογες σκέψεις και καταστάσεις που μας έχουν εγκλωβίσει.
  
 1. Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων και εφήβων
  Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων και εφήβων: αυτοεκτίμηση, θυμός, πένθος, απώλειες, κρίσεις πανικού, φοβίες, θεματα σεξουαλικότητας, διατροφικές διαταραχές,συμπεριφορικές διαταραχές κ.α.
 2. Προσωπική ανάπτυξη φοιτητών ψυχολογίας
  Απαραίτητη προϋπόθεση σε πολλά προγράμματα ψυχολογίας είναι η προσωπική θεραπεία των φοιτητών. Για αυτό το σκοπό έχουμε δημιουργήσει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης για φοιτητές ψυχολογίας, εναλλακτικές της ατομικής θεραπείας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
 3. Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης γυναικών
  Xτίσιμο αυτοεκτίμησης, αντιμετώπιση χωρισμών, απώλειες, πένθος, θυμός, διεκδίκηση ρόλων, σεξουαλικότητα, συναισθηματικές σχέσεις κ.α. είναι μερικά από τα ζητήματα που αναδύονται μέσα στις ομάδες.
 4. Θεραπεία ζεύγους- οικογενειακή θεραπεία
  Mέσω της συστημικής προσέγγισης αντιμετωπίζουμε προβλήματα συμπεριφοράς, σεξουαλικά, ζητήματα σχέσεων και ισορροπιών Ελάτε να κουβεντιάσουμε τα ζητήματα που σας απασχολούν για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών σας (διάλογος, όρια, σχέσεις με αδέλφια, αυτοεκτίμηση, τιμωρία, ενθάρρυνση κ.α.).
 5. Ομάδα εγκύων
  Μια ομάδα πο απευθύνεται σε όλες τις μέλλουσες μητέρες όπου γίνεται προετοιμασία για την μεγάλη αλλαγή της ζωής σας (νέες ισορροπίες, νέος ρόλος, ανησυχίες και προβληματισμοί).
 6. Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων
  Μέ την ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά σας να εκφράσουν τον θυμό την αγωνία, τους φόβους τους, να ξεπεράσουν την ντροπή και την επιθετικότητά τους, να αντιμετωπίσουν την υπερκινητικότητα τους μέσα από σύγχρονες μεθόδους (παιχνιδοθεραπεία, ψυχόδραμα, μουσικοθεραπεία).